Rukovodstvo Udruge

Aktualno rukovodstvo udruge izabrano je na Izbornoj skupštini 15.04.2018.
Nakon 18 godina više nije predsjednica Zdenka Topolovac.
Novi predsjednik je Zvonimir Petanović, dopredsjednici Slavko Murat i Zdravko Grčević.
Članovi Upravnog odbora su: Biondić Anđelko, Biondić Zlatko, Brezić Ivica, Draženović Vjenceslav, Knežević Katica (rizničarka), Krpan Marinko (tajnik), Ivaniš Slavko, Ivezić Josip, Ivezić Zvonko, Javor Stjepan, Pavelić Željko, Rosandić Željko, Tomičić Ivan, Topolovac Zdenka, Šprajc Tomislav, Živković Ana i Župan Katica.
E-mail adresa: vrilo-mudrosti@vrilo-mudrosti.hr
Petanović
Predsjednik
Zvonimir Petanović
Murat
Dopredsjednik
Slavko Murat
Murat
Dopredsjednik
Zdravko Grčević
Kaja
Rizničarka
Kaja Knežević
Marinko
Tajnik
Marinko Krpan

NAŠI ZADACI
PRVI ZADATAK OVE STRANICE JE ZABILJEŽITI AKTIVNOSTI UGRUGE I LIČANA IZ SLAVONSKOG BRODA I OKOLICE.
JOŠ VAŽNIJI ZADATAK KOJI SMO SI POSTAVILI JE ZAPISATI, KOLIKO MOŽEMO, LJUDE I NJIHOVE OBITELJI KOJE SU DOSELILE IZ LIKE U SLAVONIJU, KAO I NJIHOVE POTOMKE.
NEK SE SPOMINJE I PAMTI.

UREDNIŠTVOGlavni urednik: Marinko Krpan
Članovi uredništva: Zdenka Topolovac, Zvonimir Petanović, Ana Živković, Katica Knežević i Zdravko Grčević.
Web majstor: Zdravko Grčević
e-mail: vrilo-mudrosti@vrilo-mudrosti.hr
Na internetu stranica se pojavila 19.03.2008. god.

TEHNIČKI PODACI
Web stranica najbolje se vidi na monitoru s rezolucijom 1024×768 px ili većom. Može se koristiti i rezolucija 800×600 px uz neke deformacije. Kao web preglednik možete koristiti Firefox, Crome, Internet Explorer ili Operu pod Windowsima. Pod Linuxom preporučamo web preglednik Firefox, Operu, ili Konqueror. Video prilozi su u početku bili u wmv formatu. 2013. god. i kasnije su u mp4 formatu. Od početka je stranica pisana u XHTML-u a u 2015. god. počeo je prelaz na HTML5.

OPĆI UVJETI KORIŠTENJA     
Sadržaj web stranice je vlasništvo Zavičajne udruge “Vrilo mudrosti” Slavonski Brod. Dozvoljeno je korištenje sadržaja s ove web stranice u druge svrhe bez ograničenja i bilo kakave dozvole, ali na vlastitu odgovornost. Jedino je potrebno navesti da su korištene informacije s internet stranice “Vrilo mudrosti” Slavonski Brod. Ako postoje netočne informacije na stranici, nisu napravljene namjerno. Za eventualno štetu nastalu netočnim informacijama, uredništvo se ne smatra odgovornim.

STATISTIKA
U 2008. god. bilo je 4000 posjeta stranice. Izvan Hrvatske najviše iz SAD-a.

U 2009. god. bilo je 17400 posjeta stranice. Izvan Hrvatske najviše iz SAD-a. Najčitaniji tekstovi su iz povijesti Like. Posjetitelji naših stranica dolaze s Windows računala, 87% i 5% s Linuxa. Od pretraživača Internet explorer je korišten u 53% i Firefox u 31% slučajeva. Do naše adrese posjetitelji su dolazli direktnom adresom u 55% slučajeva i preko tražilice Google u 43% slučajeva.

U 2010. god. bilo je 27.000 posjeta našoj stranici, daleko najviše iz Hrvatske, zatim iz Bosne, Srbije, Njemačke i SAD-a. Najposječeniji dijelovi portala su o povijesti i vremeplov. Posjetitelji dolaze uglavnom s Windows računala (97%). Od preglednika korišteni su Internet explorer 40,6%, Firefox 39% i Google Chrome 14,6%. 12% posjetitelja na stranicu dolazi direktno preko adrese a 85% dođe preko Google tražilice.

U 2011. god. bilo je 25.600 posjeta našoj stranici, daleko najviše iz Hrvatske. Najposječeniji dijelovi portala su o povijesti i vremeplov. Posjetitelji dolaze uglavnom s Windows računala (96%). Od preglednika korišteni su Internet explorer 41%, Firefox 40%, Google Chrome 12% i Opera 4%.

U 2012. god. bilo je 35.000 posjeta našoj stranici, daleko najviše iz Hrvatske. Najposječeniji dijelovi portala su o povijesti i vremeplov. Posjetitelji dolaze uglavnom s Windows računala (92%) i Linux 4%. Od preglednika korišteni su Firefox 37%, Internet explorer 30%, Google Chrome 27% i Opera 4%.

U 2013. god. bilo je 27.000 posjeta našoj stranici, daleko najviše iz Hrvatske, zatim iz SAD-a, Srbije, BiH i Kanade. Najposječeniji dijelovi portala su o povijesti, vremeplov i doseljavanje u Slavoniju. Posjetitelji dolaze uglavnom s Windows računala (91,2%) i Linuxa (3,3%). Od preglednika korišteni su Crome 36%, Firefox 33% i Internet explorer 22%. Većina do portala dođe pomoću tražilice Google, čak 96%.

U 2014. god. bilo je 32.700 posjeta našoj stranici, daleko najviše iz Hrvatske, zatim iz SAD-a, Srbije, BiH i Njemačke. Najposječeniji dijelovi portala su o povijesti, vremeplov i video. Posjetitelji dolaze uglavnom s Windows računala (80,5%), Linuxa (11,2%) i Macintosh 5,2%. Od preglednika korišteni su Crome 36%, Firefox 27% i Internet explorer 17%. Pomoću tražilice Google na stranicu dođe 47% posjetitelja a ostali direktno na adresu.

U 2015. god. bilo je 21.200 posjeta našoj stranici, daleko najviše iz Hrvatske, zatim iz Ukrajine, Njemačke i SAD-a. Najposječeniji dijelovi portala su o povijesti, vremeplov i video. Posjetitelji dolaze uglavnom s Windows računala (77 %) i Linuxa (12 %). Od preglednika korišteni su Internet explorer 33 %, Crome 32%, Firefox 15% i Opera 4 %. Pojedini dijelovi web stranice napisani su pomoću HTML5.

U 2016. god. bilo je 24.308 posjeta našoj stranici, daleko najviše iz Hrvatske, zatim iz Ukrajine, SAD-a, Njemačke i Srbije. Najposječeniji dijelovi portala su o povijesti, vremeplov i popisi prezimena. Posjetitelji dolaze uglavnom s Windows računala (63 %) i Linuxa (24 %). Od preglednika korišteni su Crome 51%, Firefox 17% , Internet explorer 11 %, Safari 6% i Opera 4 %. Pojedini dijelovi web stranice napisani su pomoću HTML5.

25.05.2018. god. stupila je na snagu Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka ili skraćeno poznat kao GDPR. Web stranica je zato u lipnju doživjela rekonstrukciju tako da je na stranici ostao vidljiv samo jedan manji dio od ukupnog sadržaja. Moraju se riješiti privole osoba koje se spominju ili im se nalazi fotografija na web stranici.