Povijest udruge – 2019. godina

Sastanci se i dalje održavaju u prostorijama Lige malog nogometa (Trg pobjede) što je omogućio Ivica Brezić.

Izložba slika Zvonimira Petanovića i Josipa Šimića u LovincuPovodom obilježavanja Dana državnosti u Općini Lovinac ZUL “Vrilo mudrosti” i KIC Lovinac organizirali su izložbu slika Zvonimira Petanovića i Josipa Šimića, 22.06.2019. Ujedno je održana i promocija Promocija knjige dr. Josipa Fajdića: “Leksikon istaknutih i zaslužnih Gospićana u prošlosti i sadašnjosti”.
Izlet u Liku, 08. i 09.06.2019.Ove godini bili smo na Zavižanu. Spavali smo u Baškim Oštarijama. Drugi dan posjetili smo Udbinu, Crkvu hrvatskih mučenika i ručali u restoranu Robert kod Tome Alara. Vrijeme nas je poslužilo pa smo uživali na Zavižanu, jednom od najljepših izletničkih mjesta na Velebitu. Spavanje i druženje uz pjesmu u Baškim Oštarijama uvijek je uspije. Posjetili su nas stari prijatelji Manda i Karlo Starčević. Kod Tome Alara uvijek nama bude ugodno što je bilo i ovaj put.
Izložba slika Petanović i brodski slikariU galeriji Becić održana je 06.06.2019. izložba slika brodskih slikara među kojima je i Zvonimir Petanović.
Promocija knjige u Domu HVIDRE03.04.2019. u Domu HVIDRE bila je promocija knjige Blanke Matković i Ranka Topića: „ZLOČINI JUGOSLAVENSKE ARMIJE I KOMUNISTIČKA REPRESIJA U LICI I GRADU GOSPIĆU 1945. GODINE: DOKUMENTI, SVJEDOČANSTVA I GROBIŠTA (1944.-1998.)“. Na promociji bili su članovi naše Udruge.
Druženje kod obitelji Stjepana Javora u Brodskom Stupniku22.04.2019. Članovi Udruge bili su gosti kod javora u Brodskom Stupniku. Razlog je što se oždrebila njegova kobila što je prema seoskom običaju.
Izvještajna godišnja skupština28.04.2019. održana je godišnja izvještajna skupština u Domu za starije i nemoćne, Ulica kraljice Jelene 26 u Slavonskom Brodu. Zdenka Topolovac izabrana je za počasnu predsjednicu.
Završen je tekst knjige Brodski lički tragoviTekst je predan u travnju tiskari na pripremu za štampanje. Knjiga će imati oko 400 strana u tiražu 500 primjeraka.

Suradnja s drugim Ličkim udrugama     22.02.2019. Lička večer 24. po redu u Zagrebu organizirala je Udruga Ličana Vila Velebita Zagreb. Bili su iz Broda: Petanović. Krpan, Grčević i Tomičić.
     Tradicionalna Lička večer u Požegi, održana je se u dvorani restorana Sara, Vodovodna 3 u Požegi, u subotu 06. travnja 2019. Iz naše udruge bili su Zdenka Topolovac, Kaja Župan, Petanović, Murat, Draženović i Grčević.
     04.05.2019. Zavičajni klub Ličana „Gacka“ Bizovac organizirao je 17. LIČKU VEČER u subotu, 4. svibnja 2019. u Sali za svatove u centru Bizovca (iznad Konzuma). Bili su prisutni iz naše Udruge.
     18.05.2019. Lička je večer u Slatini. Održana je u restoranu Giovanni (Duhan). Svirao je TS Fantasia a glavni gost večeri bio je Krunoslav Slabinac. Ujedno je obilježeno 10 godišnjica Udruge Ličana Vila Velebita Slatina. Iz naše Udruge bili su Zdenka Topolovac, Zdravko Grčević, Anđelko Biondić i supruga.