LIČKE VEČERI U SLAVONSKOM BRODU

2000. godina - četvrta Lička večer

     I četvrta Lička večer već tradicionalno održana je u Hotelu Park u Slavonskom Brodu. Gosti su bili KUU "Gacka" iz Ličkog Lešća.

FOLKLORAŠI GACKE ODUŠEVILI BROĐANE


Četvrta Lička večer      Nastavljajući dugogofišnje prijateljske veze sa Zavičajnom udrugom Ličana "Vrilo mudrosti" iz Slavonskog Broda, članovi kulturno-umjetničke udruge "Gacka" iz Ličkog Lešća sudjelovali su na tradicionalnoj brodskoj Ličkoj večeri, iako im je to bio četvrti uzastopni nastup na godišnjem okupljanju Ličana iz Slavonije, Brođani se nisu nimalo zasitili Lešćana koji su se ovoga puta predstavili s nekoliko novih točaka, među kojima i spletovima slavonskih narodnih pjesama. Bio je to drugi ovogodišnji susret Brođana i Leščana. U svibnju u Ličkom Lešću folkloraši Gacke bili su domaćini brodskim Ličanima i slikarima - sudionicima slikarske kolonije Gacka 2000. pa je zabava u Slavonskom Brodu bila prilika za uzvrat gostoprimstva.
Marinko Krpan, Većernji list (vm-vecer2000-01)

1999. godina - treća Lička večer

I treća Lička večer održana je u Hotelu Park, 22.10.1999. god.. Gosti su bili KUU "Gacka" iz Ličkog Lešća.

ODUŠEVILI NA LIČKOJ VEČERI
Treća Lička večer
Snimio Ivica Galović (vm-vecer1999-02)
     Slavonski Brod - Članovi Kulturno-umjetničke udruge Gacka iz Ličkog Lešća po treći puta bili su gosti zavičajne udruge Ličana Vrilo mudrosti u Slavonskom Brodu na tradicionalnoj brodskoj Ličkoj večeri. Donijevši dašak zavičaja predaka doseljenika u Slavoniju vjernom izvedbom ličkih narodnih običaja, tridesetak folkloraša iz Lešća oduševilo je brojne posjetitelje u velikdj dvorani hotela Park.
Marinko Krpan (vm-vecer1999-02)
KUD "Gacka" Ličko Lešće (vm-vecer1999-001)
KUD "Gacka" Ličko Lešće (vm-vecer1999-03)

1998. godina - druga Lička večer

     Druga Lička večer održana je u Hotelu Park u Slavonskom Brodu a opet su bili gosti iz Ličkog Lešća, KUD Gacka predvođeni Tomom Jagodićem.

PLJESAK I POZIVI LEŠĆANIMA
Druga Lička večer
KUD Gacka, snimio Ivica Galović (vm-vecer1998-07)
     SLAVONSKI BROD - Druga brodska Lička večer uz brojne brodske Ličane okupila je i goste iz Like predvodene Slavenom Stilinovićem i Petrom Krmpotićem, izaslanicima gospičkoga gradonačelnika, i Tomislavom Čanićem, članon Predsjedništva Zajednice svih ličkih zavičajnih udruga i pomoćnikom glavnog urednika lista "Vila Velebita". Najviše pljeska zaslužili su članovi Kulturno-umjetničkog društva "Gacka" iz Ličkog Lešća, koji su svojim drugim nastupom u Slavonskom Brodu ponovno oduševili Brođane donijevši im djelic izvornoga ličkog ugođaja. Stoga nije čudno sto su Leščani tom prigodom dobili pozive za nova gostovanja u Brodu i Pažegi.
Marinko Krpan (vm-vecer1998-06)
(vm-vecer1998-02)
Nikica Valentić, Mile Perković, Marko Mataić i KUD Gacka pjevaju (vm-vecer1998-03)
Anita Krpan, Marko Mataić i Zvonimir Petanović (vm-vecer1998-04)
(vm-vecer1998-05)
Mandica Hercog, Zdravko Grčević i Zvjezdana Grčević-Ćurković (vm-vecer1998-001)


KUD Gacka (vm-vecer1998-08)

1997. godina - prva Lička večer

     Prva Lička večer održana je u hotelu Park u Slavonskom Brodu nastavljajući tako tradiciju Ličkih zabava kao ona iz 1895. o čemu svjedoči plakat iz te godine. Gosti su bili iz Like, KUD Gacka iz Ličkog Lešća.

Prva Lička večer (vm-vecer1997-01)

ZAVIČAJNA UDRUGA LIČANA "VRILO MUDROSTI" SLAVONSKI BROD        Glavni izbornik    Početak rubrike
Pišite nam na e-mail: vrilo-mudrosti@vrilo-mudrosti.hr