GODIŠNJE SKUPŠTINE

Godišnja skupština 2002. godine
Deseta obljetnica brodskog "VRILA MUDROSTI"
S LIKOM U DUŠI I SLAVONIJOM U SRCU
   Na redovnoj godišnjoj izbornoj skupštini brodska Zavičajna udruga Ličana "Vrilo mudrosti« obilježila je deset godina postojanja i plodnog djelovanja, jer se u ovom desetljeću istinski potvrdila i istaknula nizom kulturnih i humanitarnih akcija te postala sinonim njegovanja zavičajnosti.
- Naše sjećanje na ličke korijene i kršni zavičaj predaka ne umanjuje našu odanost i Ijubav prema našem domu u Slavoniji. Mi nismo ponor nego most koji spaja ova dva prekrasna kraja Hrvatske. Liku nosimo u duši, a Slavoniju u srcu istaknula je predsjednica "Vrila mudrosti" dr. Zdenka Šulentić Topolovac.
   Na vrijednom jubileju brodskim su Ličanima čestitali Slavko Degoricija, predsjednik krovne zajednice ličkih zavičajnih udruga iz Zagreba, dr. Josip Fajdić, predsjednik Ličkog zavičajnog društva iz Požege, i Mile Serdar, čelnik Zavičajnog kluba Lovinac. U slavljeničkom su tonu nastupili članovi muškog pjevačkog zbora crkve Svetog Trojstva pod ravnanjem prof. Antuna Matoševića i ravnatelj brodske Galerije umjetnina prof. Predrag Goll. Pojedincima i ustanovama zaslužnima za desetogodišnje djelovanje uručena su priznanja i zahvalnice.
Posavska Htvatska 28.02.2002.    (vm-skupstina2002-001)
OBILJEŽENA DESETA OBLJETNICA BRODSKE ZAVlČAJNE UDRUGE LIČANA "VRILO MUDROSTI"
S LIKOM U DUŠI I SLAVONIJOM U SRCU
   SLAVONSKI BROD Na redovnoj godišnjojizbornoj skupštini brodska Zavičajna udrnga Ličana "Vrilo mudrosti" jučer je obilježila deset godina plodnog djelovanja. Nastala u doba agresije na Hrvatsku okupljajući brojne žitelje Brodsko-posavske županije podrijetlom iz Like, istaknula se nizom kulturnih i humanitarnih akcija te postala sinonim njegovanja zavičajnosti.
- U svom gradu i županiji prepoznati smo kao nenametljiva udruga čiji je osnovni smisao spajanje dviju hrvatskih regija, njegovanje običaja i tradicije Slavonije i Like. Naše sjećanj e na ličke korijene i kršni zavičaj predaka ne umanjuje našu odanost i ljubav prema našem domu u Slavoniji. Mi nismo ponor nego most koji spaja ova dva prekrasna kraj a Hrvatske. Liku nosimo u duši, a Slavoniju u srcu - istaknula je predsjednica "Vrila mudrosti"dr. Zdenka Šulentić-Topolovac.
   Na vrijednom jubileju brodskim su Ličanima čestitali Slavko Degoricija, predsjednik krovne zajednice ličkih zavičajnih udruga iz Zagreba, dr. Josip Fajdić, predsjednik Ličkog zavičajnog društva iz Požege, i Mile Serdar, čelnik Zavičajnog kluba Lovinac. U slavljeničkom su tonu nastupili članovi muškog pjevačkog zbora crkve Svetog Trojstva pod ravnanjem prof. Antuna Matoševića i ravntelj brodske Galerije umjetnina prof. Predrag Goll. Pojedincima i ustanovama zaslužnima za desetogodišnje djelovanje uručena su priznanja i zahvalnice, a među nagrađenima je i Večernji list. Na slavlju brodskih Ličana bili su i predstavnici inicijativnog odbora za osnivanje zavičajne udruge Ličana u Osječko-baranjskoj županiji iz Bizovca.
(M. K) Večernji list 25.02.2002.    (vm-skupstina2002-002)

(vm-skupstina2002-003)

(vm-skupstina2002-004)

(vm-skupstina2002-017)

(vm-skupstina2002-006)

(vm-skupstina2002-007)

(vm-skupstina2002-013)

(vm-skupstina2002-014)

(vm-skupstina2002-016)

(vm-skupstina2002-005)

(vm-skupstina2002-008)

(vm-skupstina2002-009)

(vm-skupstina2002-010)

(vm-skupstina2002-011)

(vm-skupstina2002-012)

(vm-skupstina2002-015)

ZAVIČAJNA UDRUGA LIČANA "VRILO MUDROSTI" SLAVONSKI BROD        Glavni izbornik    Početak rubrike