OSTALE AKTIVNOSTI 2018. god.


Glas Gacke
Održana 23. Lička večer u Zagrebu


    Udruga Ličana "Vila Velebita" Zagreb organizirala je u petak, 09.veljače, u restoranu Plitvička kuća ( Lučko ) tradicionalnu 23.Ličku večer. Uz tradicionalna lička jela i bogatu tombolu okupljene su zabavljali tamburaški sastav "Patrioti" i Hrvatsko kulturno umjetničko društvo "Perušić" iz Perušića.
    Među uzvanicima bilo je puno poznatih ličana iz Zagreba, Slavonije i Ličko-senjske županije, a uvijek dragi gost je i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić. Voditelj je bio Drago Asić, a druženje je trajalo do ranih jutarnjih sati.
Glas Gacke, 11.02.2018.

    Vila Velebita iz Zagreba organizirala je 23. po redu Ličku večer 09.02.2018. koje je održana u Restoranu Plitvička kuća, motel Plitvice. Iz naše Udruge bili Zdenka Topolovac, Kaja Župan i Zvonko Petanović.

Lička večer Zagreb 2018

Lička večer Zagreb 2018

Lička večer Zagreb 2018

Lička večer Zagreb 2018

Lička večer Zagreb 2018

Održana 21. Lička večer u Požegi


    Po tradiciji „Lička večer“ koju organizira Ličko zavičajno društvo „Vila Velebita“ iz Požege najveće je godišnje okupljanje raseljenih Ličana kod nas, a to je i vrhunski organizirana priredba. Tako je bilo i ove godine, a okupilo se više od 400 Ličana iz požeškog kraja, predstavnici ličkih udruga iz drugih dijelova naše zemlje, te uglednici požeškog političkog života i grada Gospića.
    Sve ih je pozdravio zaželjevši ugodnu večer i dobru zabavu, te da ponesu lijepe uspomene s priredbe dugogodišnji predsjednik „Vile Velebita“ dr. Josip Fajdić, a njihov mješoviti pjevački zbor pod ravnanjem Monike Sakač Botički izveo je državnu himnu, te ličku himnu „Vila Velebita“.
    -Lička zajednica u ovom kraju je brojna, Ličani su prisutni dugi niz godina, svojim su radom obogatili ovaj grad, a nadam se da će tako biti i ubuduće-kazao je u pozdravnoj riječi zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinand Troha s kojim je bio dogradonačelnik Mario Pilon, a tijekom večeri pridružio im se i gradonačelnik Darko Puljašić pozdravivši ponaosob brojne goste i uzvanike. Pozdravne riječi uputio je i gradonačelnik Gospića Karlo Starčević, a nazočili su i predstavnici Ličko-senjske županije, obratio se i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević pozvavši Ličane da sačuvaju ponos i zajedništvo sa Slavoncima, a tu je bila i predsjednica Županijske skupštine Josipa Miličević, saborski zastupnik Pero Ćosić iz Slav. Broda i mnogi drugi.
    Kroz cjelovečernji zabavno-glazbeni program uz obilje pjesme i plesa nastupili su tamburaški sastav „Patrioti“ iz Ličkog Osika, mlada solistica Dorotea Markanjević dobitnica prve nagrade publike na festivalu „Zlatni glas zlatne doline 2017.“, te prijatelj požeških Ličana poznati osječki pjevač Stjepan Jeršek Štef.
Službeni portal grada Požege
Službena stranica Grada Požege

    Bili su prisutni predstavnici ostalih ličkih udruga iz Slavonije kao i iz najnovije udruge iz Siska. Iz naše udruge bili su Zdenka Topolovac, Zvonko Petanović, Zvonko Ivezić i Ivan Tomičić.

Lička večer Požega 2018

Lička večer Požega 2018

Snimila Zdenka Topolovac

Lička večer Požega 2018

Lička večer Požega 2018

Lička večer Požega 2018

Lička večer Požega 2018
Snimio Tihomir Marjanović Šima

ZAVIČAJNA UDRUGA LIČANA "VRILO MUDROSTI" SLAVONSKI BROD
Pišite nam na e-mail: vrilo-mudrosti@vrilo-mudrosti.hr
/